2 Groentenschotels als avondeten, de één uit de oven, de ander gestoofd in een koekenpan. Wat zachte schapenkaas en 5 ansjovis en flink wat kruiden, maken beide schotels lekker en gezond. Nb. In 25 minuten op tafel.
2 Groentenschotels als avondeten
PrintNODIG
- OVENSCHOTEL:
- een stuk groene kool
- 1 stengel bleekselderij
- een stukje broccoli
- rode zoete paprika
- 6 snijboon
- oregano gedroogd
- scheut olijfolie
- 1/2 pakje Schapenkaas bij de Aldi vandaan
- STOOFSCHOTEL
- 1 grote zoete ui
- 5 stengels slabiet
- kurkuma en zwarte peper
- eetelepel kappertjes
- 5 ansjovis
- 1 teen knoflook
- 1/3 spaanse peper
- gedroogde tijm
- olijfolie
DOEN
- Ovenschotel: snij de snijbonen in reepjes, de zoete paprika in blokjes, de bleekselderij snij je overlangs in 2en en vervolgens in stukjes. De broccoli snij je willekeurig kleiner, gebruik ook de stam!
- Neem een ovenschaal en doe de gesneden groenten erin. Hussel de groenten goed door elkaar heen, strooi er oregano over en een goede scheut olijfolie en schep dit goed door elkaar. Verdeel over de groenten 6 reepjes van de zachte schapenkaas.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet, op temperatuur, de schotel 15 minuten in de oven.
- Stoofschotel: schil de zoete ui en snij deze op in kleine stukjes, Was de slabiet en droog deze met keukenpapier. Snij de slabiet in stukjes en hak met een kruidenmes het blad gedeelte fijn. (ps. gewoon met een mes kan ook) Snij de knoflook en spaanse peper fijn.
- Neem een koekenpan en doe er een flinke scheut olijfolie in en verwarm deze op een matig vuur. Doe als eerste de kurkuma, peper, knoflook, spaanse peper, kappertjes en ansjovis in de pan en laat ze zacht bakkend op smaak komen. nb. De ansjovis ‘verdwijnt’ in de saus. Doe er de zoete ui erbij en zet het vuur nog lager zodat de ui stooft. Wél een deksel op de pan doen. Na 5 minuten haal je de deksel eraf en voeg je de snijbiet erbij. Nog een eetlepel tijm erbij, doorroeren en opnieuw de deksel er weer op.
- De ovenschotel en stoofschotel zijn tegelijk klaar. Verdeel het over 2 borden. ‘Weet wat je eet, eet gevarieerd’