4 persoons salade geblancheerd en gegrild. Deze salade past bij een mezze. Zomers eet je de groenten koud. Het is even wat werk, vooral het grillen. Als je het goed plant (groenten, appel, courgette), dan doe je het achter elkaar.
4 persoons salade geblancheerd en gegrild
PrintNODIG
- bos groene asperges
- 150 gram peultjes
- 100 gram verse gedopte doperwten
- 1 geitenkaas bol via Rechtstreex
- 100 gram rode kool
- 100 gram cavelo nero
- 1 appel
- een zelfgemaakte kruidenmix of pesto
DOEN
- Start met het blancheren van de peultjes en gedopte erwten. Kook 1 liter water, doe in een pan met wat zeezout, doe de groenten er bij en kook voor 5 minuten.
- Hergebruik het kokende water. Schep de groenten uit het water en doe in een bakje. Snij de rode kool en cavelo nero fijn en kook het in dit zoute water voor 5 minuten. Giet het water weg en laat de groenten afkoelen.
- Terwijl je deze groenten kookt, stoom je de groene asperges. Zorg dat ze beet gaar zijn. Hierna gril je ze kort. Snij een appel in partjes, haal het klokhuis eruit en gril ze kort. Vervolgens gril je de gele courgette in plakken gesneden.
- Neem een grote platte salade schaal. Verdeel er eikenblad sla over de schaal. Verdeel de rode kool en cavelo nero erover. Dan verdeel de asperges, in 4 delen, over de salade. Tot zover is deze klaar.
- Gebruik een pesto of kruidenmix en leng deze aan met olijfolie. De geitenkaas bol verdeel je in 4 stukken. Verdeel de gegrilde appel.
- Nb Er bij gemaakt gebakken aubergine in een beslag van boekweit met bubbel water en gebakken groene erwten falafel.
TIPS
Mezze ideeën?Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1