Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla. Kruiden met mosterdblad en een kruidenmix maken de puree op smaak. Een deel wordt gemengd met 2 eieren en gebakken. Aan de puree is kort gestoofde buffel toegevoegd.
Aardappel met ijspegel radijs puree en als tortilla
PrintNODIG
- 600 gram aardappelen
- 2 ijspegel radijs
- 2 eetlepels olijfolie
- tak verse salie
- 3 takjes verse oregano
- 2 stengels bosui
- 6 takjes mosterdblad
- 6 takjes waterkers
- 6 takjes platte peterselie
- 2 eieren
- kurkuma en zwarte peper
- zeezout
- 4 bakringen
- 1 pakje langzaam gestoofd pulled buffel vlees van Greekfoodtales.com
DOEN
- Kook 1,5 liter water. En schil ondertussen de aardappelen. Schil de radijs. Snij de aardappel en radijs in stukken en doe ze in de pan met kokend water en toegevoegd zeezout. Kook voor ca 10 minuten.
- Stamp de aardappelen met radijs of pureer ze, voeg er een flinke scheut olijfolie en schep dit goed door de mix heen.
- Snij de salie, oregano, mosterdblad, waterkers, peterselie fijn en nog fijner door gebruik van een hakmes. Schep het met een kruidenmix goed door de aardappelen. Snij het mosterdblad fijn en doe bij de puree. Doe er eventueel een teen knoflook, fijngesneden, erbij.
- Pak een schaal en schep een 1/2 van de puree hierin, breek 2 eieren erbij en schep door de aardappelen heen. Strooi er kurkuma, peper en zeezout er over en schep het er doorheen.
- Voeg de pulled buffel toe aan de aardappel mix, schep er door heen en verwarm zachtjes. Schep de aardappelmix een paar keer door elkaar heen. Nb De aardappel mix kun je van te voren maken. Zet je vier ingevette ringen in een koekenpan en verdeel je de ei/aardappel mix over de ringen, druk ze aan. Bak ze tot het ei gestold is, dit duurt ca 15 minuten.
- Opmaak? Een mooi donker rode sla, de helft van de stamppot met 2 gebakken tortilla.
TIPS
Griekse olijfolie, honing of buffel vlees? Zie http://Website: http://www.greekfoodtales.com.