Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool. Een snelle en makkelijk gerecht. De aardpeer is gepureerd, de groenten geroosterd in de oven en de garnaaltjes gemengd met een paprika pesto. In 25 minuten klaar.
Aardpeer, garnaaltjes en geroosterde rodekool
PrintNODIG
- 300 gram aardpeer
- teen knoflook en stukje rode peper.
- bakje Hollandse garnalen
- paprika pesto(Fattoria La Vialla)of een andere
- 300 gram rode kool, 1/2 rode paprika, 1/2 pompoen en een handje zwarte olijven
- oregano, kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Start met het in reepjes snijden van de rode kool. De paprika in blokjes, zo ook de pompoen. Doe ze samen in een ovenschaal, hussel met je handen het door elkaar heen, doe er de olijven bij. Een flinke eetlepel olijfolie schenk je er over heen. Voeg er aan toe oregano, kurkuma, zwarte peper en kruidenzout. Schep goed door elkaar heen.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en zet de schaal, éénmaal warm, voor 17 minuten erin. - Als de schaal de oven in gaat, kook je water, doe dit in een pan, voeg er een beetje zout aan toe en voeg de stukjes gesneden aardpeer erbij. Kook (blancheer) ze tot ze zacht zijn. Giet het water af, doe er een eetlepel olijfolie bij en stamp of pureer de aardpeer. Extra toegevoegd een teen knoflook en rode peper, in kleine stukjes gesneden.
- Terwijl de aardpeer geblancheerd wordt, maak je in een schaal een mix van garnaaltjes met 2 eetlepels pesto. Zo die zijn klaar.
- Neem een bord, maak in het midden een torentje van de aardpeer, de geroosterde groenten er om heen. De garnaaltjes verdeel je over de aardpeer en groenten.
TIPS
Een andere pesto? Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner