Artisjok pesto met een linzen lasagne. Een favoriet recept, de kruidenmix, omdat je deze veelzijdig gebruikt, gezond en snel kaar. Deze artisjok pesto verwerkt in een linzen lasagne schotel. En kan natuurlijk ook op een cracker, in de pasta of aangelengd met olijfolie als dressing dienen.
Artisjok pesto met een linzen lasagne
PrintNODIG
- PESTO:
- 1 blik artisjok
- 1/2 bos platte peterselie
- 1/3 bos waterkers
- 3 stengels verse salie
- 3 stengels verse oregano
- teen knoflook
- 1/2 gele peper
- eetlepel kappertjes
- kurkuma en zwarte peper
- LASAGNE:
- 4 vellen linzen lasagne
- 1 gele courgette in plakken gesneden
- 1 fijne prei in plakken
- 1 ons kipfilet (bio)
- 10 groene olijven zonder pit in plakjes gesneden
- handje sesamzaadjes
- geraspte geitenkaas
DOEN
- Start met het maken van de pesto. Gebruik een hoge kom. In de kom verdeel je de in stukken gesneden artisjok, peterselie, oregano, salie, knoflook en gele peper, schoongespoelde kappertjes, waterkers. Schenk er minstens 3 grote eetlepels goede olijfolie bij. En pureer tot een glade massa. Doe er extra olijfolie bij als het te dik is.
- De lasagne: Snij de groenten alle in gelijke plakjes.
Neem een rechthoekige schaal waar 2 vellen naast elkaar passen. Smeer de bodem in met de artisjok pesto, verdeel de courgette er over. Verdeel op de courgette 4 plakjes kipfilet en besprenkel ze met olijfolie. Smeer de beide vellen linzen lasagne in met de pesto en leg het op de kipfilet.
Verdeel bovenop de linzen lasagne de prei verdeeld. Ook hier leg je 4 plakjes kipfilet. Smeer de volgende linzen vellen opnieuw in, aan beide kanten, met de artisjok pesto en leg ze boven op de kipfilet.
Strooi er sesamzaadjes over de bovenkant, verdeel de geraspte geiten kaas en de 6 olijven. - Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe er aluminiumfolie over de schaal voor de eerste 20 minuten. De laatste 10 minuten haal je het eraf. Totaal staat de schaal 30 minuten in de oven.