Artisjokpesto met platte peterselie op (spelt)bladerdeeg bij een uiensoep die naast uien ook gekiemde groenten er in heeft. De artisjok pesto is gemaakt met artisjokharten, peterselie, rode peper, knoflook, kurkuma en zeezout. De pesto gesmeerd op het uitgerolde bladerdeeg met bosui erover, olijven en in stukjes geknipte ansjovis. Erbij een 7 (prei, bosui, zoete ui, rode ui, gele ui, sjalot, platte peterselie, knoflook, rode peper met kurkuma) uiensoep.
Artisjokpesto met platte peterselie
PrintNODIG
- 2 vellen spelt bladerdeeg ontdooit
- blik artisjok met harten
- platte peterselie
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
- 5 bosui
- 6 groene olijven zonder pit
- 1 ansjovis
- olijfolie
DOEN
- Gebruik een hoge kan of een beker van de nitribullit en doe er 6 in stukken gesneden artisjokhart in, 10 stengels platte peterselie gewassen en in stukjes gesneden, 1/3 rode peper in stukjes, zo ook de teen knoflook. Blender dit tot een smeuige massa.
- Leg de 2 ontdooide vellen bladerdeeg op een vel bakpapier. Neem een plastic folie en leg dit over het bladerdeeg, rol ze met een deegroller samen verder uit. Maak een inkeping ongeveer 5mm van de rand, rondom, met een schep mes. Besmeer het uitgerolde bladerdeeg met de artisjokpesto. Snij de bosui in ringetjes en verdeel de in ringen gesneden olijven erover. Snij de ansjovis in kleine stukjes en verdeel die er ook over.
- Neem het vel bakpapier en schuif deze op eenc rooster. Zet in de oven die voorverwarmt is op 220 graden. 15 minuten onder in en klaar is je bladerdeeg hapje bij de 7 uiensoep.