Asperge soep met room en daslook. Deze soep maak je met een kilo ‘afgekeurde’ asperges. Trek vocht met de schillen en uiteinden, snij de asperge in plakjes, kook deze in het vocht met een kipbouillonblokjes, 150 dl slagroom, pureren en klaar!
Asperge soep met room en daslook
PrintNODIG
- 1 kilo 'afgekeurde' asperges
- 150 dl slagroom
- 2 kippenbouillon blokjes
- 10 stengels peterselie
- 4 bloemstengles daslook
DOEN
- Start met het schillen van de asperges. Snij het droge eind er van af, ca 2/3 cm. Doe de schillen en einden samen in een pan met can 1 liter water en kook het samen voor ca 1 uur. Zet het vuur uit.
- Snij de asperges in plakjes en kook ze kort (2/3 minuten) in een andere pan, in water met wat zout. Zorg dat alle plakjes onder water staan.
- Schep de schillen/einden uit het water. Verwarm het vocht en voeg hier aan toe de de helft van de gekookte asperge plakjes en de 2 bouillon blokjes. Kook kort en pureer tot een gladde soep. Voeg er 1 1/2 dl slagroom toe.
- Neem 2 soepkommen verdeel een deel van het andere deel de gekookte aspergeplakjes. Schep de soep in de kommen. Snij de peterselie fijn. De 4 stengels snij je fijn, ook de bloemen. Verdeel dit over de kommen.