Bananenbrood met pecannoten, boekweit en havervlokken. Een zoet brood door de banaan en suiker, ietwat klef, krokante korst en lekker met een zelfgemaakte pesto. Nb. een plakje bij de thee past ook!
Bananenbrood met pecannoten, boekweit en havervlokken
PrintNODIG
- 60 gram geroosterde havervlokken
- 200 gram boekweit
- 3 bananen
- wat citroensap
- 60 gram kokossuiker
- 130 gram roomboter
- theelepel baksoda en wijnsteenbakpoeder
- snufje zeezout
- 14 pecannoten of andere noten (walnoot, paranoot, hazelnoot)
DOEN
- Bereid je voor door al de ingrediënten af te wegen. Smelt de boter en klop deze met de grootste hoeveelheid van de suiker tot een mooi glad geheel.
- Doe de haver, boekweit, poeders, zeezout en een beetje suiker bij elkaar in een kom en roer het goed door elkaar heen.
- Prak de 3 bananen met wat citroensap fijn en schep deze puree over in de kom met het boter/suiker mengsel en spatel de bananen puree er goed door heen. Dan kan dit mengsel in de schaal met het meelmengsel. Vergeet niet de helft van de pecannoten fijn te snijden en toe te voegen aan het mengsel. Schep goed door net zo lang totdat er zich een plakkerige bal ontstaat.
- Neem en cake/brood vorm, smeer deze in met een olijfolie en vul met het bananenbrood mengsel. Druk goed aan en verdeel hele precannoten over het brood.
- Verwarm de heteluchtoven op 160 graden en zet de vorm voor 35 minuten in de oven.
- Zet het brood als het klaar is op een rooster de eerste 10 minuten. Daarna haal je het brood uit de vorm en zet je het terug op het rooster. In ca 30 minuten is het brood afgekoeld.
- Lekker als lunch met een daslook pesto/kruidenmix. En zeker passend bij een kopje thee.
- Tip! Bewaar het brood in plastic in de koelkast en de volgende dag eet je het met een plakje schapenkaas.