Bieten met peen geroosterd in de oven. Koop verschillende kleuren biet, peen en een knol. Schil de buitenkant eraf en snij de groenten verschillend in schijven, patat vorm en stukjes. Zorg dat je een mix krijgt van kleur en verschillende vorm. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruiden. Voor 20 minuten in de oven en klaar is je groentenschotel.
Bieten met peen geroosterd in de oven
PrintNODIG
- 1 grote Chioggia biet (wit met roze)
- 2 kleinere gele bietjes
- 4 regenboog peen (in geel, oranje en oranje/rood)
- 1 meiknol
- kruidenzout
- oregano of tijm
- extra virgine olijfolie of een andere olie
DOEN
- Begin eerst om de groenten te schillen. En bedenk onder tussen hoe je ze wil verwerken. Schillend in dunne plakjes, als patat of in stukjes. Gebruik als je die hebt een groentenschiller.
- Doe alle groenten bij elkaar in een ovenschaal. Sprenkel er olijfolie, kruidenzout en gedroogde kruiden overheen en hussel de groenten met je handen zodat je ziet dat alle groenten een olielaagje met kruiden hebben.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Op temperatuur? Zet de ovenschaal op een rooster midden in de oven. Na 20 minuten zijn de groenten klaar.
- Nb Het bord hier heeft een laag salade, olijven en bieten/peen mix met een stuk gegrilde kip.
TIPS
Kip grillen? Zie dit recept Gegrilde kip