Blad van de radijs als basis van een pesto. Verder gaat er door groene olijven, bosui, rode peper, kurkuma, knoflook en gedroogde tijm, paprika zwarte peper en zout. Vergeet 3 eetlepels olijfolie niet.
Blad van de radijs als basis van een pesto
PrintNODIG
- Blad van de radijs
- 8 groene olijven zonder pit
- 1 bosui
- 1 knoflook
- 1/3 rode peper
- stuk kurkuma en poeder
- eetlepel pompoenpitten
- theelepel tijm, gedroogde paprika, peper en zout
DOEN
- Snij het blad los van de radijs en was het. Dep de bladeren droog en snij in grote stukken.
- De groene olijven, bosui, rode peper, kurkuma, stengel knoflook snij je instukjes. Als laatste de gedroogde kruiden, peper en zout.
- Doe alles afwisselend in een hoge kom, schenk er de olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Proef!
- NB. De pesto- kruidenmix kun je veelzijdig gebruiken: door de soep, met yoghurt en mayo als saus bij de barbecue, als brood beleg, aangelengd met olijfolie over je salade heen.