Bladerdeeg met verse kruiden als basis kun je gebruiken voor een platte hartige taart, een empagnada of een quiche. Ontdooi 1 pak bladerdeeg, haal de blaadjes van de takjes en snij de oregano met salie, basilicum, tijm en platte peterselie fijn.
Bladerdeeg met verse kruiden als basis
PrintNODIG
- 1 pak spelt bladerdeeg (EkoPlaza)
- 3 takjes basilicum
- 3 takjes oregano
- 3 takjes platte peterselie
- 3 takjes salie
- 3 takjes tijm
- handje mizuna japanse mosterdsla- oa. www.lindenhoff.nl
- TOPPING: courgette, prei, kappertjes, olijven, buffel mozzarella en wat geraspte schapenkaas
DOEN
- Start met de 6 vellen bladerdeeg te ontdooien, haal ze uit de verpakking en leg ze los van elkaar neer.
- Voor een fijne verse kruidenmix haal je alle blaadjes van de takjes. De mizuna gebruik je helemaal. Met een scherp mes snij je de kruiden fijn, het makkelijkst op een houten ondergrond. Hussel de kruiden goed door elkaar heen.
- Neem een 1e ontdooid vel en verdeel er een theelepel kruidenmix over, leg er een 2e vel op en op dit vel weer een theelepel kruidenmix, nu het 3e vel en zo door tot het 6e vel erop ligt.
- Om het uitrollen makkelijker te maken, neem je een vel bakpapier waar je een (volkoren)meel met je hand over uitstrooit. Leg het pakket van de 6 vellen in het midden op het bakpapier, strooi er een beetje meel erover en rol uit tot een dunne plak.
- Deze hartige taart is gemaakt met courgette, prei en olijven in ringen, kappertjes, mozzarella en wat geraspte schapenkaas net binnen de rand gestrooid. Strooi als laatste de overe gebleven kruidenmix over de taart. Nb maak een rand door het deeg terug te vouwen, een paar mm meer heb je niet nodig.
- De hartige taart kun je van te voren maken. In de oven voor 20 minuten op 200 graden. Een salade past er goed bij.