Bloemkool met mosterd soep op smaak door de mosterd en op kleur door de kurkuma. Een snel klaar soep die je van te voren maakt, waardoor de smaak zich ontwikkeld. Wat geraspte kaas en gekiemde zaden geven de soep nog iets extra.
Bloemkool met mosterd soep
PrintNODIG
- 1 zak diepvries bloemkool
- 2 ui
- knoflook
- kurkuma
- verse gember
- 2 blokjes kippenbouillon
- eetlepel pittige mosterd
DOEN
- Begin met alle groenten in stukjes te snijden. De knoflook in plakjes.
- Neem een hoge (pasta-) pan en schenk er ongeveer 2 eetlepels olijfolie in. Verwarm deze zacht en doe er de knoflook, gember en kurkuma bij, laat dit zachtjes bakken. Doe er vervolgens de gesneden ui bij en roer goed om, je ziet de ui geel kleuren. Dan de bloemkool erbij. Schenk er voldoende water (warm of koud) bij zodat de groenten onder staan en verwarm totdat het water zachtjes borrelt. Prik in een stukje bloemkool om te voelen of die zacht is. Zoja, pureer de soep.
- Voeg aan de soep 1 of 2 eetlepels pittige mosterd toe. Begin met 1 eetlepel en proef het verschil. Te weinig pit doe er een halve erbij en proef opnieuw.
- Maak het bord op door er eerst wat geraspte kaas in te doen, dan de soep erbij en er boven op gekiemde zaden kant en klaar te koop of zelf te laten ontkiemen.
TIPS
Voor de lunch een boterham met pesto en ham? Zie dit recept Pesto van artisjok en walnoten