Bloemkool plak met veel kruiden geroosterd op een vel bakpapier, op het bakblik midden in de oven. Verwarm je heteluchtoven voor op 180 graden en de bloemkool met kruiden en specerijen zijn gaar in 20 minuten. Een goede worst afgeblust met balsamico azijn, smaakt er geweldig bij.
NODIG
- Een bloemkool
- 2 sjalotten of 1 sjalot en 1 witte ui
- 1 teen knoflook
- 1/3 bosje platte peterselie
- 10 takjes koriander
- 10 stengels bieslook
- olijfolie
- kurkuma
- zwarte peper
- gedroogde paprika
- en 100 gram geraspte schapenkaas
DOEN
- Snij je hele bloemkool door midden. En snij vervolgens 3x een 1 cm dikke plak van de helft van de bloemkool.
- Snij de sjalot en witte ui in dunne ringen, nadat je ze van de schil ontdaan hebt. De knoflook snij je fijn.
- Neem een bakblik en leg er een vel bakpapier op. Leg er de 3 plakken bloemkool op, verdeel de in ringen gesneden ui en in stukjes gesneden de knoflook, er over en besprenkel met een goede olijfolie.
- Strooi over de groenten nu de kurkuma, zwarte peper en gedroogde paprika.
- Was je peterselie en snij 2 cm van de stengel af. Wat je overhoudt van de stengel en blad snij je in kleine stukjes. Dit doe je ook met de koriander en bieslook. Verdeel de kruiden met een losse hand over het bakblik heen.
- Besprenkel nogmaals met een olijfolie en de geraspte schapenkaas.
- De oven voorverwarmt op 180 graden? Zet je bakblik in het midden van de oven voor 20 minuten. Klaar is je bloemkool.
- In de tijd dat je bloemkool in de oven staat, bak je een worst in de olijfolie met boter en blus je deze af met een balsamico azijn.
- In max. 30 minuten is je avond maaltijd klaar!