Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta. De makkelijke vegetarische maaltijd en vol van smaak. De groenten gaan op een vel bakpapier de oven in voor 15 minuten. In die tussentijd kook je de pasta en heb je binnen 20 minuten een gezonde avond maaltijd. Nb En zo makkelijk te variëren!
Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta
PrintNODIG
- een bloemkool
- 5 olijven
- rode ui
- gele ui
- 1/2 paprika
- schapen- of geitenkaas om te raspen
- platte peterselie
- kurkuma
- zwarte peper
- extra virgine olijfolie
- 120 gram boekweitpasta (EkoPlaza)
DOEN
- Zorg dat je minstens 500 gram aan de diverse groenten hebt.
- Van een hele bloemkool snij je 4 plakken. Hoe je dan doet? Snij de bloemkool door midden en snij van iedere kant 2x een 1cm dikke plak. Snij de paprika in stukjes en de ui in ringen. De olijven zonder pit zijn ook in ringen gesneden.
- Neem een vel bakpapier en leg deze op het bakblik. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de 4 plakken bloemkool in een rozet. En verdeel de paprika met ui erover. En de olijven als laatste erover.
- Rasp een schapenkaas over de groenten heen. Verdeel een theelepel kurkuma over de kaas en wat zwarte peper. Sprenkel nu een olijfolie erover. Zet het bakblik midden in de oven voor 15 minuten.
- Ondertussen kook je de boekweitpasta voor 6/8 minuten, die dan nog een lekkere bite heeft. Is de pasta klaar? Giet het water af en schenk dezelfde olijfolie over de warme pasta. Eventueel doe je er nog een zelfgemaakte perto door.
- Neem een bord en verdeel de pasta. Schep de geroosterde groenten erover heen.