Boekweit pasta met een lekkere saus. Kruiden, olijven met olijfolie gepureerd maken deze snelle saus. De monniksbaard is mineralig en ook erg lekker bij vis. Veelzijdig in het gebruik en in een afgesloten pot of bak, blijft de saus 2 weken goed in de koelkast.
Boekweit pasta met een lekkere saus
PrintNODIG
- 1 bos Monniksbaard
- verse oregano
- 1/2 bos koriander
- 3 stengels bosui
- 8 groene olijven
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- kurkuma en zwarte peper
- 3 eetlepels olijfolie
DOEN
- Zo snel maak je deze saus. De monniksbaard spoel je even af. De bosui maak je schoon. De olijven snij je in ringen. De knoflook en de rode peper snij je ook op in kleine stukjes.
- Vul een hoge kom en vul afwisselend de diverse ingrediënten erin. Schenk er minstens 3 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Na eigen wens schenk er olijfolie bij als de saus te dik is. Doe het in een pot of bakje, afsluitbaar en zet weg tot gebruik in de koelkast.
- Kook de boekweit pasta beetgaar en schep een flinke hoeveelheid saus door de pasta zodat deze mooi groen kleurt.
- Eet erbij een mix van 4 groenten geroosterd in de oven. Een avondmaaltijd in minder dan 30 minuten. Strooi wat geraspte schapenkaas over de groenten en pasta.
TIPS
Een idee voor gerossterde groenten? Zie bv Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd