Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond. Gezond en lekker…… is deze combinatie. Een koek die vol zit met mineralen, vitamines, vezels die je zonder gêne kunt eten. Snoep ze smakelijk! Gevormd door een siliconenvorm, je kunt het deeg ook uitrollen in een dunne laag op een stuk bakpapier en in vierkanten snijden.
Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond
PrintNODIG
- 100 gr kastanjemeel
- 100 gr boekweit
- 100 gr havermoutvlokken
- 50 gr paranoten
- 20 gr amandelen
- 30 gr cacao nibs
- 2 flinke eetlepels jam
- theelepel baksoda
- glas lauwwarm water
DOEN
- Doe de afgewogen melen en vlokken bij elkaar in een schaal.
- Doe er de amandelen, cacao nibs en de plat geslagen paranoten er bij.
- Strooi de baksoda erover en schep alles met een pollepel goed door.
- Schenk er nu 3/4 lauwwarm water bij en al roerend wordt het mengsel stevig als deeg.
- Doe er nu de 2 eetlepels jam bij. Gebruik de jam die je zelf lekker vind. En een 3e eetlepel kan ook.
- Zet het deeg even weg op een warme plek: in de oven op rijsstand of op de verwarming.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Neem een siliconen vorm of platte schaal. Smeer deze in met gesmolten boter of kokosolie, strooi er zwart sesamzaad over de bodem. Verdeel nu het deeg in de siliconenvorm of druk het plat in een platte schaal.
- Zet in het midden van de verwarmde oven van 180 graden, op een rooster voor 20 minuten.