Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie. Een wrap of op een gerolde pannenkoek van beslag met boekweit, 1 ei, Ras el Hanoet, oregano en tijm. Snel klaar!
Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie
PrintNODIG
- 150 gram boekweit
- 1 ei
- 2 theelepels Ras el Hanout
- grote theelepel oregano en tijm
- VULLING:
- tapenade (zie recept link)
- rauwe ham
- verse baby spinazie
DOEN
- Doe het meel in een kom en breek het ei er boven. Met een garde roer je het ei door het meel. Doe er in delen water bij en blijf met de garde door het meel bewegen- klutsen. Het resultaat moet een mooi vloeibaar beslag zijn. Doe er dan de kruiden erbij en kluts ze goed door het beslag. Laat het beslag 5 minuten staan. Het wordt wat dikker. je kunt als je dunne pannenkoeken/wraps wilt er nog meer water aan toevoegen.
- Neem een goede anti-aanbak koekenpan en besmeer deze lichtjes met olijfolie. Neem een soeplepel en schep hiermee beslag uit de kom, in de koekenpan. Beweeg de koekenpan zodat het beslag zich mooi verdeeld in de pan en laat deze kant ca 2 min. bakken. Je ziet de pannenkoek verkleuren en er komen belletjes in. Je kunt de pannenkoek omdraaien en kort deze kant laten bakken. Nb Goed gebakken aan één kant, laat de pannekoek los van de bodem van de pan.
- De hoeveelheid beslag is goed voor 5 grote pannenkoeken/wraps.
- Een zelfgemaakte tapenade of pesto is ideaal om de pannenkoek/wrap te besmeren. Een variatie voor de lunch.
TIPS
Voorbeelden van tapenade: De veelzijdige smaakmaker: tapenade & Tapenade van dille met groene olijven