Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite. Een tip! Wil je groenten bakken voor een zomerse salade? Meng dan boekweit meel met een bubbel water tot een soepel beslag. Snij je groenten in ringen, blokjes. of zoals bij courgette bloemen heel. Verwam olijfolie en bak ze in 10 minuten knapperig.
Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite
PrintNODIG
- boekweitmeel, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt bakken
- bubbel water als spa rood
- eventueel gedroogde kruiden en of specerijen
DOEN
- Neem een schaal en doe er 100 gram boekweitmeel in. Schenk er een half glas bubbel water bij en kluts het tot een soepel beslag. Is het te dik, dan doe je er nog wat bubbel water bij. Te dun? Wat boekweit meel erbij.
- Rol je groenten door het beslag. Verwarm in een koekenpan een laagje olijfolie en bak de groenten, steeds omdraaiend zodat iedere kant mooi gebakken is.
- Je kunt er ook kruiden en specerijen aan toevoegen.
- Groenten die zich goed lenen om te bakken zijn bloemkool, broccoli, ui, courgette, pastinaak, zoete aardappel.