Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix. Lasagne met boerenkool geheel vegetarisch en eens anders dan een stamppot. Een kruidenmix van boerenkool met winterpostelein is gebruikt om de linzen lasagne vellen in te smeren. En bij het opdienen is de kruidenmix aangelengd met olijfolie, er over heen gedruppeld.
Boerenkool linzen lasagne met een kruidenmix
PrintNODIG
- 200 schoongemaakte boerenkool
- 6 vellen linzen lasagne
- 4 stengels cavolo nero
- 2 zoete ui
- 1/2 prei
- zelf gemaakte kruidenmix
- sesamzaadjes en nigella seeds
- 2 ansjovis filets in stukjes
DOEN
- Maak de boerenkool schoon. Scheur het blad van de stengel en was ze goed schoon.
- Schil de ui en snij in dunne ringen, doe dit ook met de prei. De cavolo nero snij je fijn, inclusief de stengel.
- Neem een glazenschaal en schenk er olijfolie in. Doe de helft van 3/4 boerenkool in de schaal. Smeer 2 vellen lasagne, aan beide kanten, in met een kruidenmix, leg op de boerenkool. Verdeel over de vellen de zoete ui. Smeer opnieuw 2 vellen lasagne in met de kruidenmix en leg ze op de zoete ui. Verdeel nu over de lasagne vellen de cavolo nero en prei.Verdeel wat van de kruidenmix over de groenten. (Hier heb ik nog 2 ansjovis filet in stukjes aan toegevoegd). Smeer weer 2 vellen lasagne in en leg ze erop.
- Maak nu de rest van de boerenkool klaar. Doe het in een schaal, besprenkel met olijfolie en strooi er kruidenzout over heen. Hussel goed door elkaar heen. Verdeel nu de boerenkool over de lasagne heen. Strooi als laatst sesamzaadjes en nigella seeds er over.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de schaal in het midden voor 40 minuten. Klaar is deze boerenkool lasagne.
TIPS
Boerenkool kruidenmix? Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix