Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix. Een kruidenmix staat standaard in mijn koelkast omdat ik er zoveel mee kan doen! Van een boterham besmeren, er een dressing van maken over geroosterde groenten, bij vis of er een mayo van maken. Gezond en veelzijdig en je kunt zoveel meer gebruiken dan kruiden alleen. Boerenkool dus!
Boerenkool, winterpostelein zijn de basis van deze kruidenmix
PrintNODIG
- hand schoon gemaakte boerenkool
- handje winterpostelein
- 3 groene olijven
- eetlepel kappertjes
- handje noternmix (walnoot, cashew en papranoot)
- takje verse salie
- 2 takjes verse oregano
- 2 tenen knoflook
- 1/3 rode peper
- olijfolie
DOEN
- Start met de boerenkool. Haal de bladeren van de kool af en spoel ze schoon. De salie snij je in stukjes, deblaadjes van oregano rits je van de stengel.
- De noten snij je in stukjes, zo verwerken ze makkelijker. De knoflook en rode peper snij je ook in stukjes.
- Neen een hoge kom en doe er de boerenkool in, dan de winter postelein, de kruiden, de knoflook en rode peper, de noten, de kappertjes en olijven. Schenk er minstens 3 eetlepes olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Is het te droog doe er dan nog olijfolie bij. Proef! Deze is zoutloos. Je kunt er altijd nog een kruidenzout aan toevoegen.
- Ideen voor een toepassing van een kruidenmix? Zie hier onder.