Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing is een makkelijke maaltijd. De kruidenmix maak je zelf, doe er olijven en verse waterkers bij, schep dit door de gestoomde groenten. Een kipburger maakt je avondmaaltijd af.
Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing
PrintNODIG
- Voor 2 personen:
- 400 gram groenten geschild en gedopt: tuin-, borlottibonen, prei en zoete ui
- 200 gram kipgehakt
- waterkers (rucola, babyspinazie of postelein)
- olijven
- 3 eetlepels kruidenmix (pesto)
DOEN
- Start met het doppen van beide bonen. Snij de prei op in dunne ringen. De zoete ui pel je en snij je op in fijne stukken. Leg alles in het deel van de pan met het rooster. Stoom je in een pasta? Dat is de inzet. Kook water zodat er 2 cm laagje in de pasta zit, de inzet erop en stomen voor ca 10/15 minuten. Gebruik je een stoompan, volg de instructie. Stoom je groenten gaar.
- Maak van te voren je kip hamburgers. Gebruik hiervoor kipgehakt. Kruid het met alleen peper en kruidenzout of voeg er curcuma poeder en tijm aan toe. Hoe meer kruiden en specerijen hoe meer smaak. Maak met natte handen 2 platte burgers. Je bakt ze, terwijl je groenten stomen, in 20 minuten in een olijfolie of boter.
- Neem een grote schaal en doe er 3 eetlepels kruidenmix in, wat olijven en olijfolie. Schep de gestoomde groenten in de schaal en schep alles goed door elkaar zodat de groenten een mooi groen laagje hebben. Op het laatst doe je er de waterkers door.
- Schep de groenten op een bord en leg de kipburger erop in het midden.
TIPS
Een kruidenmix? Nb laat hier de mayo en yochurt achterwege. De lekkerste kruidige mayo maak je zo Kipburger? Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!