Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep. Boerenkool, bataat, ui, prei, rode kool en wortel met 2 lamsworstjes én een flinke theelepel harissa naast de knoflook, rode peper en kurkuma, vullen deze soep.
Bonen met groenten maakt deze maaltijdsoep
PrintNODIG
- 1 blik kidney bonen
- hand schoongemaakte boerenkool
- 2 paarse wortelen
- 2 rode ui
- 1 prei
- een stuk rode kool
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- theelepel kurkuma poeder en wat zwarte peper
- 3 blokjes kippenbouillon
- 2 lamsworstjes
DOEN
- Start met de ui in kleine stukjes te snijden. De knoflook en rode peper snij je zo fijn mogelijk.
- Neem een hoge soeppan en giet hier zeker 2 eetlepels olijfolie in. Zet het vuur er onder zachtjes aan. Doe er de fijngesneden knoflook en rode peper erbij, strooi de kurkuma en zwarte peper erbij, roer door elkaar heen en laat even zachtjes bakken.
- Doe nu er de fijn gesneden, blokjes, de rode ui erbij. Roer door elkaar heen en laat 5 minuten, zachtjes met de deksel erop, stoven.
- Snij in ringen de prei en wortel. De bataat in kleine blokjes en de rode kool in reepjes, die je vervolgens in kleine stukjes snijdt.
- Kook 1,5 liter water.
- Voeg nu bij het uimengsel de groenten toe en schep alles goed door elkaar heen. Giet de 1,5 liter kokend water erbij, de bouillonblokjes en zet het vuur hoger. Als de soep begint te borrelen, zet je ‘m weer zachter. Laat zo 20 minuten staan.
- Zet het vuur nu uit, de soep gaard nog door. Knip de 2 lamsworstjes in plakjes en doe ze bij de soep. Roer ze er goed door heen. Nu de boerenkool erbij. En als laatste de harissa. Schep opnieuw de soep goed door en met de deksel erop, weg zetten.
- Verwarm de soep zonder dat het borrelt.