Bouillabaisse op z’n Hollands is een maaltijd vissoep. De basis van dit recept bestaat uit veel groenten zoals venkel, prei, ui, courgette, paprika en een bio visbouillon blokjes. Kruiden als kurkuma, spaanse peper en lamsoor die een mooie zilte smaak toevoegd. De vis gebruikt in deze soep is zalm, kabeljauw, rode poon. Strooi over de soep op je bord, gedroogd zeewier en geef er een stuk stokbrood met rouille en geraspte kaas erbij.
Bouillabaisse op z'n Hollands
PrintNODIG
- 350gr diverse stukken visfilet of 1 vismoot
- 1 venkel
- 1 zoete aardappel
- 4 (bos)peen
- 1 courgette
- 1 pastinaak
- 100gr lamsoor
- verse kurkuma en zwarte peper
- 2 teen knoflook
- 1/3 rode spaanse peper
- 2 ui
- eventueel aioli en geraspte kaas
DOEN
- Begin met al je groenten in kleine stukjes te snijden
- Kook ondertussen 2 liter water.
- Neem een hoge soeppan en doe er 2 flinke eetlepels olijfolie in en verwam dit.
- Doe er nu de knoflook, spaanse en zwarte peper en kurkuma bij en laat zachtjes bakken.
- Voer dan de fijngesneden ui erbij, roer goed om zodat de ui een mooie gele kurkuma kleur krijgt. En laat voor 10 minuten zachtjes bakken.
- Doe er nu al je andere groenten erbij en roer goed door.
- Schenk de 2 liter warm water erbij, de 2 visbouillonblokjes, takje verse rozemarijn en ander kruiden. Roer alles goed om en laat zachtjes voor 20 minuten koken. De basis is nu klaar. Draai het vuur uit.