Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht. Je trekt uit de diverse groenten en paddestoelen langzaam een smakelijke bouillon. Helder wordt de bouillon doordat je het zeeft. Serveer de soep met enkele ringetjes van een verse prei en 3 dunne plakjes gedroogde worst.
Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht
PrintNODIG
- 1 grote ui
- laurier blad
- 400 gram diverse paddestoelen
- 3 knoflook
- 1 prei
- 1 winterpeen
- 1 stengel bleekselderij
- sherry
- 1 droge worst
- gedroogde kruiden
- venkelzaadjes
DOEN
- Neem een hoge pan en schenk er een flinke scheut olijfolie in en doe er de in stukkeb gesneden ui er in en fruit deze zachtjes aan.
- Veeg de paddestoelen schoon. Week eventuele gedroogde paddestoelen in lauwwarm water. Nb bewaar het vocht voor de bouillon!
- Voeg aan het ui de gedroogde kruiden en venkel zaadjes toe, de paddestoelen en winter peen en schep dit goed door.
- Schenk er nu minstens 2 liter water bij zodat alle groenten onder staan. Verwarm het tot het zachtjes borrelt. Het mag niet koken! En laat op een laag vuur minstens 1 uur trekken.
- Laat de bouillon afkoelen en giet het door een zeef over in een andere pan. Proef of de soep op smaak is. Heeft het nog wat zout of peper nodig?
- De opmaak? In een kom of bord leg je eerst 3 of 4 dun gesneden plakjes prei en 3 van een gedroogde worst. Verwarm de bouillon en schenk deze in de kom of bord. Als amuse ook te drinken uit een klein glaasje.