Broccoli gepureerd met ui en kruiden. En snelle manier om broccoli op een andere manier te eten. Blancheer de broccoli, snij een ui fijn, 1 teen knoflook en verse kruiden die je in huis hebt. Pureer tot een stevige rulle massa en verwarm kort voor gebruik.
Broccoli gepureerd met ui en kruiden
PrintNODIG
- een grote broccoli en hier de helft van, ook de stronk
- een kleine ui
- 1 teen knoflook
- verse kruiden als basilicum, peterselie, bieslook of tijm
- olijfolie en eventueel een scheut pompoenpitten olie
- peper en kurkuma, deze geeft de mooie groene kleur
DOEN
- Start met het in stukken snijden van de halve broccoli. De stronk in z’n geheel. Snij hiervan alleen het onderste stuk eraf. Pel en snij de ui fijn. Dit doe je ook met de knoflook.
- Kook water ca 1 liter, doe de broccoli met ui in een pan, giet het kokende water er over heen en blancheer de groenten voor ca 4/5 minuten. Prik in de stronk om te voelen of deze redelijk zacht geworden is. Giet het hete water af en doe de groenten in een blender of hoge beker. Doe de knoflook en kruiden erbij, schenk er de olie over, crush de peper en strooi flink wat kurkuma erbij en pureer dit samen tot een grove massa. Klaar om te eten!