Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta. Kook deze lasagna van te voren voor je gaat stapelen, de lasagna blijft anders hard en droog. Wilde spinazie, prei, bimi met geraspte feta en een kruidenmix, maken deze oven schotel.
Bruine rijst lasagna met wilde spinazie en feta
PrintNODIG
- 8 plakken bruine rijst lasagna
- 50 gram geraspte feta
- 300 gram wilde spinazie
- 1/2 prei in ringen
- 8 steeltjes bimi broccoli
- kruidenmix van winterpostelein, peterselie en salie
- olijfolie
- sesamzaadjes
- geitenboter
DOEN
- Start met het koken van de lasagne plakken, gekookt verwerken ze beter. Kook je in heet water voor 7 minuten.
- Was de spinazie en snij het grof in stukken. De 1/2 prei snij je in ringen. De bimi broccoli snij je fijn in stukjes. De feta rasp je grof.
- De voorbereidingen zijn klaar. Nu begin je te stapelen. Pak een ovenschaal, waar deze vellen inpassen. Smeer de bodem in met olijfolie, verdeel er 1/3 van de grof gesneden spinazie over, strooi er wat feta over, leg er 2 vellen lasagna op de spinazie, smeer ze in met een kruidenmix. Verdeel nu de ringen prei erover. Leg er weer 2 vellen lasagna op, smeer ze in, strooi er 1/3 spinazie over, een beetje feta en opnieuw 2 vellen pasta, verdeel de rest van de spinazie erover. Nu dek je het af met 3 vellen pasta. Strooi erover de fijn gesneden bimi, geraspte feta, sesamzaadjes en dunne plakjes geitenboter. Dek af met aluminiumfolie.
- Verwarm de over voor op 200 graden en zet, op temperatuur, de schaal voor 25 minuten in de oven. De laatste 5 minuten haal je het aluminiumfolie eraf.
TIPS
Kruidenmix van winter postelein? Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten