Buffel sauté langzaam gegaard in de oven. Buffel vlees gesmoord in water, wat bouillon en een scheutje rode wijn. Uien, gegrilde paprika, olijven, knoflook, kurkuma en verse basilicum zijn de smaakmakers. Op 160 graden 45 minuten in de oven. Maak dit ruim van te voren, dan is het een heerlijke smaakexplosie met zacht vlees.
Buffel sauté langzaam gegaard in de oven
PrintNODIG
- 600 gran buffelvlees om te stoven
- 2 grote uien
- 1 potje gegrilde paprika in stukjes
- stuk of 20 olijven
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- 3 takjes verse basilicum
- half glas water
- 1/3 rode wijn
- eetlepel runder (bio) bouillionpoeder
- 3 takjes verse tijm
DOEN
- Start met het bakken van de stukken vlees in een zware stoofpan in een combi van olijfolie en boter. Zorg dat de olie heet is zodat je het vlees aan alle kanten snel aanbraadt. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
- Doe nu een 2 fijn gesneden uien in de pan, zet het vuur lager en bak de uien goudgeel in ca 5 minuten.
Voeg dan de stukken vlees bij de uien en schep om. Dan kunnen de olijven, paprikastukjes, het halve glas water, 1/3 rode wijn en de eetlepel runder bouillion poeder, de kurkuma en 3 takjes verse tijm erbij. Schep dit alles goed door elkaar heen. - Zet de pan met de deksel erop, net onder het midden in de voorverwarmde onder/boven oven op 160 graden. Na 45 minuten haal je de pan uit de oven en doe je er de fijngesneden knoflook en fijngesneden blaadjes basilicum erbij, schep opnieuw door elkaar heen. Zet terug voor 5 minuten in de oven en haal de stoofpan uit de oven en laat afkoelen.
- Eet dit samen met rijst op een bedje van eikenblad sla.