Caldo verde met mosselen en een glas wijn. Verse mosselen, met groenten, kruiden en de wijn om te stomen was een zomerse lunch. De soep als bijgerecht maakt het een goed vullende maaltijd.
Caldo verde met mosselen en een glas wijn
PrintNODIG
- 1 kilo mosselen
- 1 grote zoete ui
- flinke hand groene kool (caldo verde)
- 1 glas wijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 handjes olijven
- kurkuma, zwarte peper, kruidenzout en peterselie
DOEN
- Start met het schoon spoelen van de mosselen. Controleer op open en kapotte schelpen, gooi deze weg.
- Snij de zoete in fijne ringen.
- Klaar om van start te gaan. Neem een hoge kookpan, doe er de olijfolie in, de kruiden en laat alles warm worden. Voeg de ui en groene kool erbij een roer goed door. Laat even stoven op een zachter vuurtje. Voeg de schoongespoelde mosselen erbij. Giet 1 à 2 glazen wijn erbij. Deksel erop en het vuur hoog. En dan komt het vocht om hoog in de pan en stoom je de mosselen, in ca 8 minuten, open.
- Schep de mosselen in een diep bord, schep de groenten en het vocht (de soep) er over heen. Eet smakelijk.