Carpaccio van een roze biet is zoet, deze chioggia wordt mooie roze door het poffen. Bietjes zijn gezond en zo makkelijk te verwerken. Gekookt, gestoofd, geroosterd of gepoft, zoals hier als een voorafje. Wél met histamine, als je daar allergisch voor bent.
Carpaccio van een roze biet is zoet
PrintNODIG
- 3 roze bietjes
- wat olijfolie
- aluminiumfolie
- extra virgine olijfolie voor de opmaak
- nootjes
- sesamzout
DOEN
- Zet de heteluchtoven al vast op 180 graden. Spoel en schrob als nodig de bieten schoon, smeer ze in met olijfolie en pak ze in aluminiumfolie. Eenmaal op temperatuur leg ze op een rooster en zet deze in het midden van de oven. Afhankelijk van de grootte staan ze minimaal 30 minuten tot een uur in de oven. Laat de pakketjes afkoelen. Ik ben de tijd ook wel eens ‘vergeten’, dat is geen probleem.
- Pak de bieten uit en met gemak haal je de schil er af. Gebruik een mandoline of schaaf om er dunne plakjes van te snijden.
- Voor de afwerking heb ik wat extra virgine olijfolie er over gesprenkelt en fijn gesneden walnoot en sesamzout. Omdat de bietjes zo mooi transparant worden geeft een bordje met dessin een extra kleur dimensie aan je bieten carpaccio