Een borrelhap van cavolo nero met feta. Gebruikt hiervoor een siliconen vorm. Een combinatie van groenten, kaas, kruiden en ei wat voor 15 minuten de in de oven op 180 graden. Eet ze bij een borrel of lunch/brunch, warm of koud ze blijven lekker.
Een borrelhap van cavolo nero met feta
PrintNODIG
- 2 eieren
- 50gr feta
- nigella seeds en sesam zaad
- Cavolo Nero
- kruidenzout
- theelepel gedroogde oregano
- 20 gram noten (bv. walnoot, hazelnoot, amandel)
DOEN
- Gebruik 8 stengels van de Cavolo Nero, rits het blad van de stengel en blancheer de cavolo 3 min in kokend water. Giet het water af en snij de cavolo in stukje
- Neem een bordje en leg er de cavolo op, snij de feta in kleine stukjes en de noten die je fijn snijd en mix alles door elkaar.
- Neem een siliconen vorm en smeer afhankelijk van de grootte, 8 vormen in met olijfolie. Strooi er nu eerst wat sesamzaad in ieder vorm, verdeel de cavolo mix.
- Breek de eieren in een kom en kluts ze goed, doe er eventueel een grote theelepel creme fraiche er bij, het kruidenzout en oregano en kluts dit opnieuw. Verdeel het eimengsel over de 8 vormen heen.
- Verwarm de oven op 180 graden en zet de vormmet het rooster midden in de oven.
- Na 15 minuten zijn ze gaar.
- Eet ze warm of koud. Wil je ze van te voren klaar maken, bewaar dit hapje in een afgesloten bakje in de koelkast, tot gebruik. Zorg dat ze goed zijn afgekoeld!
TIPS
Ipv de cavolo nero kun je ook spinazie, boerenkool, spitskool; iedere kool is bruikbaar. Reken dan ca. 150 gr fijn gesneden groenten die je nodig hebt en vervolgens even blancheerd.