Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder zijn het lekkerste als je ze dezelfde dag maakt en opeet. Je eet ze bij een soep, paté of wildsaus. Niet iets waar je snel aandenkt om te maken bij een maaltijd, het geeft een extra boost aan je maaltijd qua smaak als visueel. Je maakt een soepel beslag, smeert/strijkt het uit op bakpapier en dan kort de oven in.
Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder
PrintNODIG
- 30 gr eiwit
- 30 gr boter
- 30 gr boekweitmeel
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel zeezout
- wat citroensap
- 1 eetlepel gembersiroop die van een potje ingemaakte gember
DOEN
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Smelt in een pannetje de boter en doe er de kerrie bij zodat de aroma goed vrijkomt en zich mengt.
- Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Na 2 minuten doe je er de gembersiroop, eiwit en zout erbij. Roer het goed om met een spatel. Doe er de citroensap bij en blijf goed roeren. Schenk het over in een kom zodat je zonder probleem het meel in gedeeltes kunt toevoegen en met een garde het goed kunt kloppen tot een soepel beslag.
- Neem een bakblik en leg er een even groot stuk vetvrij bakpapier op. Met een spatel maak je gelijkmatige (rechte) vormen. Bak dit midden in de oven 6/7 minuten.
- Haal het bakblik uit de oven, ze zien er misschien nog vochtig uit, dat verdwijnt snel eenmaal eruit. Haal ze voorzichtig van het papier af. Je trekt de chips los van het papier, voorzichtig want hoe dunner hoe makkelijker ze breken. Laat ze goed afkoelen en bewaar ze op een schaal.
TIPS
Vind je ze nog wat vochtig, dat kan als je het beslag er dik op het papier hebt aangebracht. Zet ze dan nog even voor een paar minuten terug op het rooster midden in de oven met een vel bakpapier eronder.