Chocolade koek van spelt- en amandelmeel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een kom en doe er het meel in, de vlokken, kokos, noten en rozijnen erbij en schep het goed door elkaar heen. Voeg er nu de boter, honing en syrop er door en kneed het tot een bal. Laat het even rusten. Neem een bakblik en leg er een stuk bakpapier op. Neem het deeg en rol het 1,5 cm dik uit op het bakblik. De oven in en erna gesmolten chocolade er over besprenkelen.
Chocolade koek van spelt- en amandelmeel
PrintNODIG
- 50 gram speltmeel
- 50 gram vlokken (haver/spelt/boekweit)
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokos geraspt
- 50 gram roomboter
- 50 gram walnoot
- 20 gram gele rozijnen
- 1 eetlepel honing
- blackcurrent syrop
- 25 gram geraspte- en 25 gram gesmolten chocolade
DOEN
- Doe het spelt en amandel meel, de speltvlokken en kokos in een schaal, schep goed door. De walonoot in stukjes met de rozijnen er door. Strooi nu de 25 gr geraspte chocolade erover en schep goed door. Smelt de boter lichtjes en giet die er over heen, schep goed om. Giet er nu een eetlepel honing over, schep opnieuw om, dan de eetlepel syrop. Kneed nu goed door met je hand en maak er kleine stevige balletjes van. Druk ze plat op een bakblik met bakpapier. NB Is het deeg erg vochtig strooi er dan wat extra mee over. De deegbal moet wel compact zijn.
- Zet de hetelucht oven op 180 graden en bak de koekjes in het midden van de oven voor 15 minuten.
- Als je wilt smelt je de andere 25 gr chocolade in een schaaltje boven op een pannetje met gekookt water. Met een lepeltje strooi je de gesmolten chocolade over de warme koekjes uit de oven heen. Laat ze zo 20 minuten afkoelen.