Couscous van kamut volkoren met groene kool, ui en walnoot. Een snel klaar en gezond. De couscous is in 5 min klaar, de groenten gestoomd in 10 minuten in een pasta pan. De couscous is op smaak gebracht met knoflook, gedroogde tomaaten de olijfolie ervan en verse walnoten.
Couscous van kamut volkoren met groene kool
PrintNODIG
- 400gr groene kool (2 verschillende voor de kleur en smaak)
- 1 rode ui
- 4 verse walnoten of 8 halve
- 1 teen knoflook
- 2 gedroogde tomaat in olijfolie (Fattoria La Vialla)
- 100 gr Kamut volkorencouscous
- wat olijven
DOEN
- Kook wat water om de couscous te laten wellen. Doe de couscous in een schaal en schenk het water, van de kook af, erbij. Evenveel volume als de couscous heb je nodig. laat 5 min staan en klaar. (Neem een grote schaal zodat de gestoomde groenten er ook nog bij kunnen)
- Breng de couscous op smaak met 1 teen fijn gesneden knoflook, 4 walnoten fijn gehakt en door de gedroogde tomaat in stukjes te knippen. Schenk er wat olijfolie van de gedroogde tomaat bij en ga met een vork door de couscous heen, zo mengt het goed.
- Neen een pastapan met inzet. Zet in de hoge pan 2 cm water op. Snij de kool in reepjes, de ui in kleine stukjes en doe deze gemend in de inzet. Kookt het water? Zet de inzet erin, deksel erop en laat voor 10 min stomen.
- Haal de inzet eruit en doe de groenten in de schaal bij de couscous, schep goed door. Klaar en ieder stukje vlees of vis is hier lekker bij.
TIPS
Eet je de couscous vegetarisch? Meng dan extra walnoten en zaden en pitten als pompoen, sesamzaad toe. Je eigen gemaakte kiprollade met olijven is er ook lekker bij. Zie Kiprollade