Daslook pesto vers gemaakt in mei. In mei bloeit daslook in het wild en in mijn tuin. Pluk de stengels met blad en maak er je eigen pesto van. Is de bloem uitgebloeid dan ontstaan er kleine groene bolletjes, deze zijn pittig en ook bruikbaar.
Daslook pesto vers gemaakt in mei
PrintNODIG
- 1 bos daslook
- 1/2 theelepel zeezout
- theelepel zwarte gefermenteerde knoflook
- 50 gram pijnboompitten
- 2 verse knoflook
- 1/3 stukje rode peper
- theelepel kurkuma met zwarte peper
- 3 grote eetlepels olijfolie
- 1 Pinsa bodem bij de PLUS
DOEN
- Nodig is een hoge kan om al de ingrediënten tegelijk te pureren. Dit kan met een staafmixer, NutriBullet of een blender.
- Snij de daslook met stengel en blad in stukken. De knoflook en rode peper in stukjes.
- Vul de kan door afwisselend de daslook, peper, pijnboon pitjes, knoflook en zeezout er in te doen. Vergeet de kurkuma met zwarte peper niet. Schenk de olijfolie erbij, minstens 3 grote eetlepels en pureer tot een gladde massa. Is de pesto te droog, doe er dan nog wat olijfolie bij.
- Idee? De pesto is aangelengd met olijfolie en over de hete Pinsa pizza gedruppeld. Pinsa bodems koop je kant en klaar, even in de hete oven en klaar. Minder zwaar dan de bodems van wit meel. Beter is natuurlijk een volkoren bodem.
TIPS
Een volkoren pizza bodem? Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza