Daslook, peterselie, salie met pijnboompitten. Daslook koop je of pluk je in het wild. Maak er een lekkere kruidenmix (pesto) van. Op een toastje met wat paté, in de risotto of door de geroosterde groenten.
Daslook, peterselie, salie met pijnboompitten
PrintNODIG
- bosje daslook
- 3 steeltjes verse salie
- 6 steeltjes peterselie
- 3 steeltjes verse oregano
- 4 steeltjes waterkers
- eetlepel pijnboompitten
- 20 gram gerapte schapenkaas
- olijfolie
- teen knoflook
- kurkuma met zwarte gemalen peper
- eetlepel gedroogde oregano
- lijnzaad olie of olijfolie
DOEN
- Snij alle kruiden grof. De teen knoflook in plakjes.
- Neem een kom van een NutriBullet, blender of hoge schaal voor een stafmixer. Doe de kruiden, knoflook en pijnboompitten afwisselend in de kom. Schenk er 3 eetlepels olie bij. Boven op strooi je de kurkuma, peper en oregano en pureer dit tot een grove massa.
- De kruidenmix of pesto klaar voor gebruik in de risotto, in de soep of in de saus voor de ravioli.