De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt! Werken met sauzen (pesto en tapenade) maakt je eten zoveel lekkerder, smaakvoller en gezonder. Voor deze saus een pot bio kalamata olijven zonder pit, paprika, peterselie, bosui, knoflook, tijm, kappertjes, olijfolie en ansjoves samen gepureerd en klaar is je saus. Gebruik het om vis mee in te smeren of als saus erbij of je gehakt op smaak te brengen. Juist de ansjovis geeft een natuurlijk zout wat past bij vis als vlees!
De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!
PrintNODIG
- 1 pot bio kalamata olijven (De PLUS)
- 1 rode paprika
- 2 bosui
- wat platte peterselie
- 2 tenen knoflook
- eetlepel kappertjes
- theelepel tijm
- 1/2 theelepel gedroogde rode peper
- olijfolie
- 2 ansjovis
DOEN
- Start met het schoonmaken van de bosui en snij deze in stukjes. Van de platte peterselie snij je 2 cm van de stengel af en vervolgens snij je deze ook in stukjes. De paprika snij je in stukken, ook de knoflook. De grootte doet er niet toe.
- Neem een hoge kom waar je alle ingedriënten afwisselend bij elkaar doet. Giet er 2 eetlepels olijfolie overheen. Als je die hebt een ongefilterde en pureer tot een mooie gladde saus. Waarmee? met een staafmixer, blender of Nutribullet.
- Nb. Hoe langer je pureerd hoe gladder de saus!
- Bewaar de saus in een afgesloten bakje zodat je de dagen erna de overgebleven saus kunt gebruiken.
- Besmeer je cracker of breng je pasta op smaak, een pannenkoek of wrap worden er ook lekker van.