De lekkerste kruidige mayo maak je zo. Kruiden, specerijen, kappertjes en olijven zijn oa gebruikt om eerst een kruidenmix te maken. Vervolgens mayo met Griekse yoghurt samen door elkaar geroerd en hier 3 flinke eetlepels van de kruidenmix aan toegevoegd. Klaar!
De lekkerste kruidige mayo maak je zo
PrintNODIG
- 1/3 bos platte peterselie
- 1/4 bos koriander
- 1 bosui
- 1 verse kurkuma en poeder
- 1/3 rode peper
- 2 tenen knoflook
- eetlepel kappertjes afgespoeld met water
- 6 olijven
- 1 theelepel gedroogde oregano en -tijm
- olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
DOEN
- Begin met het maken van de kruidenmix. Gebruik een Nutribullit, blender of staafmixer met hoge kom.
- Snij je peterselie en koriander fijn. De bosui in ringetjes. De spaanse peper en knoflook in kleine stukjes. De kurkuma schil je en snij je fijn. De olijven zijn je in ringen. De kappertjes spoel je af met water zodat ze niet meer zo zuur zijn.
- Doe alles afwisselend in een hoge kom en als laatste een theelepel kurkuma (kleurt de kruidenmix mooi groen) de gedroogde oregano en tijm. Schenk er minstens 3 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa.
- Roer de 2 eetlepels mayo en Griekse yoghurt goed door elkaar en voeg er 3 eetlepels van de kruidenmix er bij. Roer dit goed door elkaar en klaar is je lekkerste kruidige mayo.
- Lekker op brood met verse zomer postelein, als mayo bij de vis of vlees, in een wrap of als dip bij een salade.