De veelzijdige smaakmaker: tapenade. Tapenade kan zoveel meer smaak brengen dan op een toastje en door je pasta: door je omelet, in je wrap, in een borrelhap verwerkt, in de soep, door je groenten heen, aangelengd met olijfolie door je salade heen en met wat yoghurt en mayo een mooie saus.
De veelzijdige smaakmaker: tapenade
PrintNODIG
- 100 gram groene olijven
- stukje verse kurkuma en een theelepel kurkuma poeder
- 1/3 stuk rode hete peper
- 1 teen knoflook
- wat zwarte peper
- ca. 8 steeltjes peterselie
- 1/2 klein pittig uitje
- 3 eetlepels goede olijfolie
- 4 takjes verse oregano blaadjes of 1 theelepel gedroogd
DOEN
- Gebruik een staafmixer of Nutribullit om te pureren.
- Een hoge kom en daarin doe je de olijven, de hete peper, knoflook en ui fijn gesneden, de verse kurkuma in stukken, de poeder erbij, de peterselie gewassen en nadat je er 2 cm van de steeltjes hebt afgesneden, in stukjes ook in de kom. De olijfolie erbij en pureer totdat het een mooie puree is. Doe er als laatst oregano blaadjes bij, roer het goed door.
- Voor een omelet voor 2 personen, kluts je eerst 2 eieren, doe er dan 2 eetlepels tapenade door en eventueel een beetje water zodat de omelet wat luchtiger wordt. In een koekenpan bak je eerst wat ui en prei, doe er wat ham of spek bij en giet dan het ei-mengsel over de groenten heen, in de koekenpan. Laat de omelet zachtjes bakken en 10 minuten draai je de omelet via een groot bord om, in de koekenpan.