Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet. Goed biologisch gehakt op smaak gemaakt met kappertjes, 2 eetlepels tapenade, oregano, tijm, knoflook en zeezout. Een siliconenvorm waarin je een plakje rauwe ham en het gekruide gehakt doet. Het gaart in zijn eigen vet. De jus sprenkel je over de gehaktbal op het bord.
Deze kruidige gehaktbal gaart in z'n eigen vet
PrintNODIG
- 250 gram gehakt h.o.h
- 2 eetlepels tapenade (zie recept bij Tips)
- eetlepel tijm
- eetlepel oregano
- 1 eetlepel pompoen/paprika saus (GreekFoodTales.com)
- eetlepel kappertjes
- 1 grote teen knoflook
- 4 plakken rauwe ham (bio)
DOEN
- Nodig zijn 4 kleine siliconenvormen.
- Een schaal waarin je het gehakt en alle ingrediënten doet. Meng alles goed door het gehakt heen, wat je het beste met je handen doet.
- Leg in de 4 vormen een plakje rauwe ham en verdeel het gehakt over de 4 vormen. Zet weg tot gebruik in de koelkast.
- Neen een bakblik en leg er een vel bakpapier op.
- Snij een bloemkool door midden en snij van ieder stuk een 1,5 cm dikke plak. Besmeer deze met olijfolie en peper en kruidenzout. Leg het op het bakblik en strooi er geraspte (geiten)kaas over.
- De pastinaak schil je en snij je in kleine blokjes. De rode kool snij je in reepjes die je weer in stukjes snijd. De prei snij je in ringen. De halve paprika snij je in reepjes die je dan weer in stukjes snijd. Leg deze greonten ook op het bakblik en hussel ze door elkaar. Besprenkel de groenten mix met olijfolie (extra virgine) en Ral el Hanout.
- Zet de 4 vormen erbij op het bakblik en zet het bakblik in een voorverwarmde oven van 180 graden. In het midden voor 20 minuten.
- Het bord maak je op door er eerst een salade op het bord te leggen (babyspinazie) dan de plak bloemkool, dan verdeel je de groenten mix en als laatste ieder 2 gehaktballen.
- NB Een groenten mix maak je met alle groenten die er zijn. Snij ze op vergelijkbare grootte, besprenkel ze met een mooi olijfolie en vergeet de kruiden en specerijen niet. Of alleen kruidenzout met peper waarna je een dressing maakt van tapenade met een olijfolie. Varieer in het seizoen, dan heb je iedere dag een ander mix!
TIPS
Griekse olijfolie van Kreta ABEA koop je online bij http://GreekFoodTales.com En hier kun je zoveel meer kopen zoals kruiden, honing, wijn. En je krijgt het snel thuis bezorgd! Tapenade? Zie De veelzijdige smaakmaker: tapenade