Deze omelet verwerkt je groenten restjes. HeG je nog groenten over van gisteravond? Gebruik ze met extra wat paprika, rode ui en olijven. Bak de groenten even samen voor je de eiermix er over heen doet.
Deze omelet verwerkt je groenten restjes
PrintNODIG
- Schaal restje groenten
- 1/2 rode ui
- stuk rode paprika
- 3 olijvenzonder pit
- 3 eieren en wat creme fraiche
- wat plakjes salami of rauwe ham
DOEN
- Neem een grote koekenpan en schenk een beetje olie in de pan. Doe er het schaaltje met restjes groenten in de pan. Snij de rode ui fijn, de olijf in plakjes en de paprika in reepjes, doe ze erbij in de pan. Bak dit alles samen op een zacht vuurtje. Nb en leg er de plakjes salami er bij.
- Neem een kom en breek er 3 eieren in, kluts ze goed door elkaar. Doe er 2 eetlepels creme fraiche bij en kluts opnieuw dit goed door het eimengsel heen. Een beetje water erbij kan ook, zo maak je de omelet wat luchtiger.
- Schenk het eimengsel over de groenten heen en zet het vuur hoger. Zonder deksel laat je de omelet zo’n 10 minuten bakken. Je ziet dat de bovenkant nog niet gaar is. Daarom draai je de omelet om. Hoe? Neem een groot bord en leg dit op de omelet. Met bord en pan draai je de omelet om. Zet de pan terug op het vuur en glij de omelet vanaf het bord terug de pan in. Met een paar minuten is deze kant ook gaar.
- Als avondmaaltijd met geroosterde groenten gegeten, vullend en gevarieerd.