Deze paarse radijs is geroosterd. Erg mooi van kleur is deze paarse radijs, zowel binnen als buitenkant. Blue meat genaamd. Een snel klaar gerecht met wat olijfolie, kruidenzout en tijm voor 20 minuten in de oven. Zonder de worst en met een bonenpuree vegetarisch!
Deze paarse radijs is geroosterd
PrintNODIG
- 2 grote paarse radijzen van lindenhoff.nl is online bestellen en bezorgen aan huis
- eetlepel goede olijfolie
- 1/2 theelepel kruidenzout
- 1/2 theelepel tijm
- 8 kalamata olijven
- sla
- stukje worst (bio salami van de slager) of een bonenpuree
DOEN
- Schil de radijs als de schil niet mooi is. Snij ze grote parten als een grove patat. Doe ze is een platte glazen schaal. Schenk de olijfolie erover en hussel deze goed door de parten radijs heen. Strooi dan het kruidenzout en tijm en hussel dit ook goed. Doe er de olijven erbij.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden en zet de schaal in het midden in de oven voor 18 minuten.
- Maak ondertussen een bord klaar waar je eerst een sla in legt, dan de warme radijs parten. De bonenpuree ernaast of 5 plakjes bio salami van de slager.
- In minder dat 30 minuten heb je een kleurrijke, smaakvolle en maagvullende maaltijd. Dit gerecht kun je natuurlijk ook als bijgerecht maken bij een salade, tortilla, uiencompote of bij wild.
TIPS
Wild? bv. Wilde eendenboutjes stoof je in ganzen vet Of vegetarisch? Hummus gemaakt met een blikje bonen