Deze simpele rode paprika saus geeft een salade pit. Gegrilde paprika uit een pot met 1 verse, een knoflook, gedroogde oregano en balsamico azijn, samen gepureerd is de basis. Rode linzen, radicchio, zoete paprika, radijs en olijven malen de salade. Een zomerse kleurrijke en veelzijdige salade die goed samengaat met een barbecue.
Deze simpele rode paprika saus geeft een salade pit
PrintNODIG
- PAPRIKASAUS :
- 1 pot gegrilde rode paprika (Turkse winkel)
- 1 verse paprika
- 1 teen knoflook
- eetlepel oregano
- eetlepel balsamico azijn
- peper en zout
- SALADE
- 250 gram rode linzen
- 1/2 krop radicchio
- 2 zoete punt paprika
- 5 radijzen
- 1 pot Kalamata olijven zonder pit
- 1 rode paprika
DOEN
- Begin met het maken van de saus, die je ook een dag eerder kunt maken. De gegrilde paprika’s spoel je goed af. Doe ze in een hoge kom. De verse paprika snij je op in stukken, haal de pitten en stengel eraf. De knoflook schil je en snij je in stukken, voeg beide toe in de hoge kom. De eetlepel oregano ook. Schenk er ca 1 eetlepel balsamico azijn erbij en pureer alles kort anders wordt het sap! Proef en voeg er kruidenzout en peper aan toe. NB Eventueel voor het pureren kun je er ook ansjovis bij doen ipv zout.
- Zorg dat je een pan met kokend water heb en doe er de 250 gram rode linzen bij. Laat het koken voor 10 minuten, niet te lang want dan wordt het pap. Giet het water af en spoel ze af met koud water, dat stopt het garen. Laat uitlekken. Doe de linzen over in een bakje en schep er minstens 3 eetlepels paprikasaus bij en schep die er goed door heen. Doe de deksel op het bakje en zet koel weg.
- Dezelfde dag of die er op maak je de rest van de salade klaar. Snij de paprika’s, de radicchio en de radijzen in diverse grootte. Schep de groenten door elkaar heen. Doe de pot kalamta olijven erbij. Schep dan de linzen in delen door de salade heen. Uiteindelijk heb ik de helft van de linzen gebruikt. De restant van de paprika saus is als laatst door de salade heen gegaan.
- Nb. Deze salade en een 2 groene bonen salade en tzatziki waren onderdeel van een familie barbecue.
- NB De restant van de linzen kook ik in tot een dikke koek, lekker als lunch.