Deze spareribs marineer en gaar je op 125 graden. Histamine gevoelig? Gebruik dan olijfolie, kruiden en knoflook. Kant en klaar spareribs worden in een tomatensaus en ketjap gemarineerd en dat is een no go. Deze marinade is een mix van olijfolie, balsamico azijn, gedroogde paprika, zout, knoflook, tijm met honing. Nb Voor ieder stuk vlees of kip bruikbaar!
NODIG
- 1 kilo spareribs
- 2 eetlepels zachte honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- theelepel kruidenzout
- theelepel tijm
- theelepel gedroogde paprika
- 1 teen knoflook
DOEN
- Om de marinade te maken neem je een glazen kom en je doet er alle ingrediënten in, roer door elkaar. Om het goed gemengd te krijgen heb ik het schaaltje kort opgewarmd in de magnetron. Je smeert dan zoveel makkelijker de sparibs in.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 120/125 graden.
- Eenmaal op temperatuur leg de sparibs op een rooster met eronder een bakblik. Schijf het rooster in het midden. En laat ze garen in 1 1/2 uur.
- Maak er een geroosterde groenten schotel er bij en een gember saus. Zowel de sparibs als de groenten smaken lekker met de saus!