Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus en heeft samen met de sla varianten gelijk in de oven gestaan. De zeeduivel is een stevige vis, eenmaal gefileerd. Je kunt de vis bakken of in de oven stoven. Geen goedkope vis! En voor dit recept kun je iedere gefileerde vis gebruiken: kabeljauw, schol, dorade, rode poon. Verzin het maar, de saus laat elke vis goed smaken.
Deze zeeduivel is op smaak door de kalamata saus
PrintNODIG
- 1 zeeduivel voor 2 personen gefileerd.
- 1 zelfgemaakt saus van kalamata
- stengels bleekselderij
- 2 ui, eventueel verschillend
- tijm
- olijfolie.
- slabiet, veldsla en wilde spinazie
- olijfolie
- kruidenzout
- oregano
DOEN
- Start met een schaal te besprenkelen met olijfolie.
- Verdeel over de bodem fijn gesneden bleekselderij en ui.
- Besmeer de visfilet dik aan beide kanten en leg de vis op de groenten.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
- Neem een andere schaal en maak een mix van de schoongewassen wilde spinazie en slabiet met veldsla. Besprenkel met olijfolie en strooi er kruidenzout over heen. Hussel dit goed door elkaar. Besprenkel nog een keer, zodat de sla een dun laagje olijfolie heeft.
- Is de oven op temperatuur? Zet dan de schaal met de zeeduivel met een vel aluminiumfolie er over de schaal heen, in de oven. Na 10 minuten zet je er de schaal met de slamix erbij. De laatste 10 minuten haal je het vel aluminiumfolie af van de schaal. Totaal staat de vis 30 minuten in de oven. En dit afhankelijk van de dikte van de vis. Deze was 4 cm dik. Is je vis filet dunner, maak dan de tijd korter. Minimaal 20 minuten is nodig om de vis te laten garen.
TIPS
Recept voor de kalamata saus? Zie De kalamata saus voor vis en vlees, ja echt!