Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner. Een eigen gemaakte pesto brengt een gestoomde makreel, een ovenschotel met geroosterde groenten en een rode poon in aluminuim folie op smaak. Alles van deze bos dille wordt gebruikt.
Dille pesto als de grote smaakmaker van je diner
PrintNODIG
- 1 grote bos dille
- 6 á 8 groene olinven zonder pit
- 5 ansjovis
- 1 groene peper
- 1 teen knoflook
- 1/3 rode peper
- kurkuma en zwarte peper (ook voor de kleur)
- kappertjes
- olijfolie, min. 4 eetlepels
- gestoomde makreel
- 400 gram groenten: broccoli bimi, groene kool, wortel peterselie en sperzieboontjes
- 2 rode poon
DOEN
- Start met het maken van de pesto. Snij van de bos de stengels af, gooi ze niet weg want ze worden verwerkt bij de gestoomde makreel en de rode poon in aluminiumfolie. Snij de dille fijn, de knoflook en rode peper snij je op in stukken. Spoel de kappertjes af zodat het zure eraf is. De olijven snij je doormidden. Pak een blender of Nutribullit en doe alle ingredienten in een hoge kom en schenk er flink wat olijfolie bij. Pureer tot een gladde massa.
- Koop op de markt 2 rode poon en vraag de visboer ze van vin, kop en ingewanden te ontdoen. Neem een stuk aluminiumfolie druppel in het midden wat olijfolie of een plak (kruiden)roomboter, snij de huid van de rode poon in met een schep mes. Hak met een mes de stengels van de dille in kleine stukjes. Verdeel 1/3 deel van deze stengels over de 2 rode poon en pak de vissen in, door het folie dicht te vouwen.
- Neem een schaal en doe er de 2/3 deel van de gehakte dille stengels in, voeg 3 eetlepels dille pesto toe en schep door elkaar. Maak nu van 1 1/2 deel van de makreel schoon, zodat er geen graten meer in zitten. Voeg de makreel in stukjes toe in de schaal en schep de makreel door de dille en pesto heen. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
- Snij de 4 groenten fijn en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en kruidenzout.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Is deze op temperatuur dan doe je de ovenschotel met de 2 pakketjes rode poon in de oven. Na 15 minuten haal je de ovenschaal eruit. Besprenkel de groenten met de dille dressing. Deze maak je door in een potje 2 theelepels met olijfolie aan te lengen, te schudden en over de hete groenten heen te verdelen. Doe er een deksel op de schotel.
- Als laatste open je de 2 pakketjes met de rode poon en laat ze nog 3 minuten in de oven staan.
- Over de borden verdeel je de geroosterde groenten en de makreel/dille. Het pakketje rode poon komt leg je er dan bij.
- Tip ipv rode poon kun je iedere kleine vis of een visfilet gebruiken.