Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel. Verschillende borrelhapjes gemaakt waarvan 1 in een siliconen vorm. Je kunt deze hapjes warm als koud eten. Het hapje met de zwarte zaadjes is gemaakt van cavolo nero. Ook terug te vinden op deze site. Zie Cavolo nero met feta, een borrelhapje
Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij de borrel
PrintNODIG
- HAPJE Dilletapenade met ansjovis
- 3 vellen spelt bladerdeeg
- dille tapenade
- 4 ansjovis
- zeekraal zout of gedroogd zeewier
- 1 ei
- HAPJE Pastinaak met dille tapenade
- 1 á 2 pastinaak, afhankelijk van hun dikte
- dille tapenade
- olijven
- HAPJE Radijs met paté
- 8 grote radijs
- een plak paté 0,5 cm dik
DOEN
- HAPJE Dilletapenade met ansjovis
- Ontdooi de vellen bladerdeeg.
- Neem een siliconenvorm met 15 vormpjes en smeer er 12 in met olijfolie.
- Neem nu een groot vel huishoudfolie en vouw deze dubbel, zodat je vel bladerdeeg er goed tussen ligt en als je deze uitrolt met een deegroller, er voldoende ruimte rondom overblijft.
- Snij het uitgerolde vel bladerdeeg in 4en en leg ieder deel in een ingesmeerde vorm, druk het bladerdeeg wat aan. Herhaal dit met de andere 2 vellen.
- Verdeel nu in ieder bladerdeeg vormpje een theelepel dille pesto, leg er een stukje ansjovis bovenop.
- Kluts het ei goed los en verdeel het over de 12 vormpjes.
- Strooi als laatste het zeekraalzout erover.
- HAPJE Pastinaak met dille tapenade. Gebruik van de pastinaak het dikste gedeelte en smeer het in met olijfolie en pak het in aluminiumfolie en zet voor 30 min in een verwarmde oven van 180 graden. Voor 4 personen heb je minstens 1 stuk nodig van 4 cm hoog en 4 cm doorsnee.
- Haal de schil eraf, als de pastinaak is afgekoeld en snij het in 4 plakken. Minimaal moet het hapje van de pastinaak 1 cm hoog zijn, anders wordt je plak erg dun.
- Leg op de plak een laagje tapenade en er bovenop een halve olijf.
- HAPJE Radijs met paté
- Snij de radijsjes boven en onder plat. Druppel wat olijfolie erover.
- Snij een plak paté in blokjes en prik ze met een halve (doorgeknipte) prikker op/in de radijs.
- Bewaar ze in een bakje in de koelkast
- HAPJE met cavello nero zie
TIPS
De dille tapenade maken? zie recept Dille tapenade