Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes. Het is de smaakmaker die je maaltijd gezond en smakelijk maakt. Je kunt pesto’s in de winkel kopen en ze zelf maken; jij weet wat je er in stopt. Bij deze dille, ansjovis, knoflook en kappertjes en flink wat olijfolie, pureren en klaar.
Dillepesto voor vis, gozleme en borrelhapjes
PrintNODIG
- 1 bos dille
- 2 ansjovis
- 2 knoflook
- handje kappertjes
DOEN
- Begin met de dille en snij 3 cm van de harde steel eraf. De dunne takjes gebruik je voor de tapenade. De rest van de takjes kun je gebruiken bv. bij de vis die je stoofd.
- Snij de knoflook fijn en de ansjovis in stukjes.
- Neem een hoge kom als je een staafmixer gebruikt (keukenmachine of blender kan ook).
- Verdeel de ingrediënten in de kom, begin met een deel dille, dan wat olijven, wat knoflook en ansjovis en kappertjes. Herhaal dit tot je alles gebruikt hebt. Giet om te beginnen 2 flinke eetlepels extra virgine olijfolie erbij en pureer tot een smeuïge massa. Is de massa te droog schenk er dan net zoveel olijfolie bij dat er een laagje op
TIPS
Een vismayonaise is zo gemaakt, alles wat je nodig hebt is deze pesto en een potje mayo!