Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan! Even in een uurtje gemaakt, de oven neemt de meeste tijd. De vullling en kruiden kun je geheel naar wens zelf invullen. Lekker met een (eigen) pesto.
Dit kruidenbrood is maak je zo, niets ingewikkelds aan!
PrintNODIG
- 250 gr volkoren speltmeel
- 3 handjes havervlokken of -mout
- 1 theelepel bak soda
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram courgette
- 5 ansjovis in stukjes
- 6 groene olijven zonder pit
- 50 gram ricotta kaas of welke kaas dan ook
- eetlelepel gedroogde tijm en oregano
- 1/3 rode peper
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel kurkuma en zwarte peper
- 250 ml water
- scheutje olijfolie (eetlepel)
- wat citroensap
DOEN
- Neem een grote kom en doe er het meel in. Dan de havervlokken, bak soda en roer dit goed door elkaar heen. Voeg in delen het water toe en schep het goed door het deeg heen. Het moet geen bal worden maar een soepel beslag.
- Snij je courgette, kaas, olijven, ansjovis, rode peper en knoflook in kleine blokjes. Doe ze er bij in de kom. Strooi er over de tijm, oregano, kurkuma met zwarte peper en schep alles goed door het beslag heen.
- Neem een broodvorm en smeer deze in met olijfolie. Strooi wat pompoenpitten op de bodem en stort het beslag erin. Druk aan zodat het beslag zich goed verdeelt. Strooi het restand pompoenpitten erover en druk ze in het deeg.
- Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden en op temperatuur, zet het brood voor 45 minuten in de oven. Haal dan het brood eruit en laat afkoelen op het rooster, nog in de vorm. 15 minuten later keer je het brood op een plank of bord en laat je het verder afkoelen.
- Tip. Als vulling kun je ook gebruiken paprika, gedroogde tomaat, aubergine, ui, spekjes, ham, andere kruiden als dille, bieslook, platte peterselie en dragon. Een keuze tussen vegetarisch, met vis of vlees.