Donker rode groentensoep met ballen. Een maaltijd soerp die je met 4 personen kunt opeten. Maak er een pita broodje bij met ijsberg sla en een mix van mayo en een kruidenmix.
Donker rode groentensoep met ballen
PrintNODIG
- stuk rode kool
- 3 zoete aardappel
- witte ui, rode ui
- stuk prei
- stengels bleekselderij
- 1 paarse wortel
- knoflook, rode peper
- kippen bouillonblokjes zonder gist van EKO plaza (zonder smaakversterker -de gist- en mét echte kip gemaakt)
DOEN
- Start met het snijden van alle groenten in stukken.
- Neem een grote soeppan. Schenk er een flinke scheut olijfolie in en verwarm zachtjes. Voeg er de fijngesneden knoflook, rode peper en ui toe. Strooi er kurkuma en zwarte peper bij en roer goed door. Laat even zachtjes bakken.
- Kook 2 liter water en los er 3 blokjes kippenbouillon in op.
- Na 5 minuten voeg je alle andere groenten bij in de soeppan. Roeg goed door en schenk het hete water met het opgeloste bouillon erbij. Zet het vuur eronder nu hoger een laat 15 minuten zachtjes borrelen. Zet het vuur uit, de soep gaard gewoon nog door. Pureer de soep.
- De kipgehakt kruid je met tijm en een zeezout. Draai er balletjes van en doe ze bij de soep, die al uit staat. Ook de balletjes worden gaar in de nog warme soep.
- Pita broodjes verwarm je even in een broodrooster nadat je ze even vochtig maakt aan de buitenkant. Mix een kruidenmix (of pesto) met een eetlepel mayonaise. Snij van een ijsbergsla een stuk in reepjes. Het warme pita broodje smeer je aan een kant in met de mayo/kruidenmix en je doet er reepjes ijsberg sla bij.