Doperwten sla soep is zo klaar. Diepvries erwten en een zakje sla, 2 ui en knoflook, water koken en als laatst 2 bouillonblokjes erbij, in minder dan 40 minuten heb je een heerlijke soep op tafel. Als je wilt doe je er nog wat (haver) crème fraiche bij of een kruidenmix gemengd met olijfolie. Een broodje gevuld met kippenlever en een kruidenmix was voldoende als avondmaaltijd.
Doperwten sla soep is zo klaar
PrintNODIG
- 1 pak diepvries doperwtjes
- 2 ui
- 1 zakje sla
- teen knoflook
- 2 bouillonblokjes
- kurkuma en zwarte peper
DOEN
- Start met het snijden van de ui en knoflook. Dit kan ik grote stukken want de soep wordt gepureerd.
- Neem een pan, doe er een laagje olijfolie olie en verwarm het samen met de ui en knoflook. Roer ze goed door de olijfolie heen. Strooi er flink wat kurkuma met zwarte peper erbij, de ui kleurt geel en zorgt voor een mooie groene kleur van de soep!
Kook ondertussen 1,5 liter water. - Doe nu de doperwten bij het ui mengsel, roer goed door elkaar heen en giet het kokend water erbij. Laat rustig borrelend koken voor ca 10 minuten. Zet het vuur eronder uit, het gaard gewoon door. Doe nu het zakje sla erbij, roer door elkaar heen. Laat even staan, 5 minuten en pureer tot een mooie gladde soep. Als laatst gaan de 2 bouillonblokjes erbij van kip of een kruiden variant. Beide zijn goed.
- Als avondmaaltijd een pitta broodje gevuld met een kruidenmix en kippenlevertjes gebakken.
TIPS
Kippenlevertjes in een pitta broodje? Kippenlevertjes gebakken met olijf en kappertjes